#1 2009-12-08 18:15:40

PKM

Administrator

Punktów :   

Nintendo DSi XL (LL)

http://www.dsi-xl.com/img/dsi-ll-xl.jpg

Nowy Ds od nintendo, pierwsze co przychodzi na my¶l to "Co oni tam mogli dodaæ ? " i dlaczego na LL ? a w po¶cie XL ?
Nintendo Dsi XL (LL) bêdzie to po prostu ( i tu was rozbawiê ) Dsi w wersji XL ! aha nazwê LL nosiæ bêdzie w Japoni, tam ju¿ trafi³o to sprzeda¿y lecz poza Japoni± zostanie on wydany w pierwszym kwartale 2010 czyli zaraz na pocz±tek nowego roku, niestety na ¶wiêta nie zd±¿y .

Z tego co wiem nie ma mieæ ¿adnych nowych funkcji, jednak dostanie on masywne ekrany wielko¶ci 4.2 cali praktycznie taki jak w psp ! (psp-4.3 cale) Ds lite ma 3.0 cale, a Dsi 3.25 wiêc ró¿nica pasuj±ca do nazwy ró¿nica XL

XL Dostanie te¿ nowy rysik (stylus) bêdzie on wygl±da³ jak d³ugopis raczej, normalny stylus te¿ jest wygodny wiêc mi to wielkiej ró¿nicy nie robi (przynajmniej by³ wygodny w Ds lite, bo Ds classic ma mniejsze )
Bateria ma trzymaæ 3-5 godzin na maksymalnym pod¶wietleniu, a na minimalnym 12-17 godzin
Musicie przyznaæ ¿e na zdjêciu wygl±da on ³adnie te¿ co nie ?

http://gamesplusblog.com/files/2009/10/DSiXL1.png

To wszystko mo¿e nie wydawaæ siê taki dziwne, ale je¿eli pomy¶licie to od powstanie konsol, starano siê aby
by³y jak najwiêksze ka¿dy zawsze je zmniejsza³ GBA do GBA SP i potem naprawdê ma³ego GBA micro
Którego widzimy na tym obrazku pod ds i dwoma gba

http://www.ilounge.com/images/uploads/2gbm2.jpg

A tu nagle Nintendo co¶ powiêkszy³o i to sporo, mo¿e dla tego ¿eby grube Amerykañskie dzieci nie mia³y kompleksów ? Kto to wie, bowiem jest jeszcze jedna sprawa, z tego co wiem gry pod Ds s± tworzone w³a¶nie pod wielko¶æ ekranu Ds lite chyba, bo jest to raczej najpopularniejsza wersja Ds ( I tak naprawdê chyba najlepsza Dsi zamiani³ Slot 2 na kamerê, niestety (albo nie) teraz kamerê mamy we wszystkim )
Tak wiêc producenci tworz± gry pod t± w³a¶nie rozdzielczo¶æ a Dsi XL pewnie bêdzie je musia³ niezle rozci±gaæ No chyba ¿e ju¿ w nowych gracz zaczn± robiæ na 4.2 cale, a starsze ds bêd± zmiejszaæ
albo gry bêd± mia³y obie rozdzielczo¶ci czy co¶ w tym stylu

http://bi.gazeta.pl/im/6/7278/z7278876M.jpg

Kolejna z³a zaleta, Ds lite zosta³o polubione za to ¿e jest ma³e i idealnie mie¶ci siê w kieszeni, No nie wiem ale tu mo¿e byæ "trochê" inaczej, zreszt± zobaczymy, pewnie nawet jak siê zmie¶ci to bêdzie wystawaæ
tworz±c ³atwy (i kosztowny) ³up dla z³odziei, bo konsolka ma kosztowaæ $220, co w przeliczeniu na z³ (pln) wynosi 603 z³ i 57 grosze dla ¶cis³o¶ci, których za pewne nie bêd± z nas wyduszaæ, a cena bêdzie pewnie
wynosiæ 600 z³, ja uwa¿am ¿e kupowanie konsolki jest nie potrzebne je¿eli macie dsi z zw³aszcza je¿eli macie
ds lite, jednak mo¿na mieæ z wypuszczenia Ds XL korzy¶ci, ceny Ds lite pewnie spadn±, ba jest nowa "lepsza" (jak wielu ludzi s±dzi którzy jako¶ siê nie interesuj± nowo¶ciami na ds ) i Ds lite bêdzie teraz przed najstarsz± wersj± wiêc spadnie, i ludzie którzy chc± kupiæ DSi XL sprzedaj± lite, wiêc je¿eli chcecie kupowaæ lite to najlepszy czas na to bêdzie kiedy wyjdzie XL na samym pocz±tku 2010, tak przynajmniej u¿ywaj±c logicznego my¶lenia mi siê wydajê

pozdro dla executora, który jako pierwszy wspomnia³ od DSi XL, ja przeczyta³em i poznajdowa³em trochê info

Mam nadziejê ¿e News siê podoba³, zapraszam do komentarzy

#2 2011-10-28 09:27:15

wllmford

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

Re: Nintendo DSi XL (LL)

Decal skin sticker for Nintendo dSI XL  are made of high quality material and does not add any extra bulk while providing protection. These skins are easy to install and remove.

Nintendo dSI XL skin cover

Stopka forum

RSS