Nintendo na swej oficjalnej stronie zapowiedzia³o nastêpcê DS'a, czyli Nintendo 3DS (nazwa robocza). Nowy produkt ma pojawiæ siê w Japonii przed marcem 2011 roku. Nowy system bêdzie w pe³ni zaprezentowany na tegorocznych targach E3 w czerwcu. Chocia¿ nie podano zbyt wielu informacji, wiemy ¿e nowa konsola ma obs³ugiwaæ technologiê 3D bez u¿ycia specjalnych okularów. Wiemy tak¿e ¿e 3DS bêdzie kompatybilny z DS oraz DSi. Pozostaje czekaæ na wiêcej informacji. Niektóre ¼ród³a podaj± nieco wiêcej informacji na temat nadchodz±cej nowej konsolki od Nintendo. Pamiêtajmy ¿e na razie ¿adna z nich nie jest w 100% pewna.
Powy¿szy tekst skopiowa³em i odrobinkê przerobi³em ze strony skizo.org
Nintendo zamiast produkowaæ nowe konsole
wymy¶la coraz to nowsze wersje starszych...
Ciekawe kiedy dadz± jak±¶ now± maszynkê
do grania (a nie odgrzewanego kotleta z lepszymi dodatkami).
wiesz nintendo 3ds bêdzie to pewnie co¶ jak ds 2 ale bêdzie to jak gba ka¿dy by³ kompatybilny z poprzednim
mia³ tylko lepsz± grafikê i wiêkszy ekranik, tak samo pewnie bêdzie z tym pewnie bêdzie lepsza grafika (spodziewam siê grafy jak na wii co by³o by super) i jak to ds który ³±czy w sobie nowe metody grania bêdzie
mia³ oprócz dotykowego ekranu dodane nowostki, byæ mo¿e górny ekran bêdzie te¿ dotykowy, zobaczymy oto przyk³ad jak co¶ mo¿e wygl±daæ (jedna z gier na dsi, posz³a by na ds z kart± montion pack) http://www.youtube.com/watch?v=p3lDoVwE … re=related
nie wiem kiedy wyjdzie ale mam nieco kasy, pozbieram jeszcze i sprzedam mojego ds i zamierzam kupiæ 3ds
to zrobiê wam reporta¿